Προηγούμενα Συνέδρια

Από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες των ελληνικών αστρονομικών συλλόγων είναι τα Πανελλήνια Συνέδρια Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια. Τα συνέδρια ξεκίνησαν το 1999 από την Εταιρεία Αστρονομίας και ∆ιαστήματος µε σκοπό τη συνεύρεση των ερασιτεχνών αστρονόμων και την πρόοδο της επιστήμης της αστρονομίας στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί οχτώ συνέδρια:

1o_synedrio

 

 

 

Το 1ο συνέδριο διεξήχθη στο Βόλο στις 2 και 3 Οκτωβρίου 1999 και διοργανώθηκε από την Εταιρεία Αστρονοµίας και ∆ιαστήµατος. Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι 8 αστρονομικοί σύλλογοι που υπήρχαν την εποχή εκείνη.

 

 

 

 

2o

 

 

 

Το 2ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από την Αστρονομική
Εταιρεία Κέρκυρας και το παρακολούθησαν περίπου 200 σύνεδροι από όλες
τις γωνιές της Ελλάδας.

 

 

 

 

3 logoGrammiko2

 

 

Το 3ο συνέδριο διοργανώθηκε στη Χαλκιδική από τον Όµιλο Φίλων Αστρονοµίας της Θεσσαλονίκης µε τη συµµετοχή 250 συνέδρων.

 

 

 

4o_synedrio

 

 

Το 4ο συνέδριο διοργανώθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική
Αστρονοµική Ένωση µε συµµετοχή 420 συνέδρων. Τόπος διεξαγωγής ήταν το
Ευγενίδειο Ίδρυµα.

 

 

 

 

5o psea

 

 

To 5ο συνέδριο διοργανώθηκε στην Πάτρα από την Αστρονοµική Εταιρεία Πάτρας “Ωρίων” µε συµµετοχή 450 συνέδρων. Τόπος διεξαγωγής ήταν το Πανεπιστήµιο Πατρών.

 

 

 

 

6o_synedrio

 

 

Το 6ο συνέδριο πραγµατοποιήθηκε στην Αλεξανδούπολη από το Σύλλογο
Ερασιτεχνικής Αστρονοµίας Θράκης µε συµμετοχή 400 συνέδρων και τόπο
διεξαγωγής το Alexander Beach Hotel.

 

 

 

 

7psea_prosyned_docs-2

 

 

Το 7ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από τις 7 έως 9 Οκτωβρίου 2011 από το Σύλλογο φίλων Αστρονομίας Κρήτης Σ.Φ.Α.Κ. και την Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης με συμμετοχή 150 συνέδρων. Τόπος διεξαγωγής ήταν το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

 

 

 

8o logo_whiteΤο 8ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Θάσο από τις 11 έως 13 Οκτωβρίου 2013 από το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Ανατολικής Μακεδονίας (Σ.Φ.Α.Μ.) με συμμετοχή 120 συνέδρων. Τόπος διεξαγωγής ήταν το Alexandra Beach Thassos Hotel.