Εκδρομή στον Μυστρά

mystras1_top550Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη με ξενάγηση στον ιστορικό χώρο του Μυστρά. Για την διευκόλυνση συμμετοχής των  συνέδρων η διοργάνωση προγραμμάτισε η εκδρομή να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09/10/2015 στις 15:00μμ. Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει έξω από το ξενοδοχείο Λακωνία, οδός Κων/νου Παλαιολόγου 89, Σπάρτη. Η ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα και η επιστροφή θα γίνει στις 17:00.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή είναι 10 € για τους ενήλικους και δωρεάν για τα παιδιά. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται : μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν της διοργάνωσης, εισιτήριο εισόδου στον χώρο και η ξενάγηση από έμπειρο ξεναγό.

Όσοι σύνεδροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και δεν έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή παρακαλούμε να μας ενημερώσουν με email στο spartastronomy@gmail.com.

mystra18

Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου, πολύ κοντά στη Σπάρτη. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου.

Η ιστορία “της νεκρής πολιτείας” σήμερα του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα, όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το 1249 ο Γουλιέλμος Β’ Βιλλαρδουίνος έκτισε το κάστρο του στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, στην κορυφή ενός υψώματος με απότομη και κωνοειδή μορφή, που λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς.

Ο Μυστράς εξελίχθηκε σε μια σπουδαία καστροπολιτεία και έγινε πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μωρέως. Συνέχισε να είναι σημαντική πόλη στους επόμενους αιώνες μέχρι τα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια, οπότε εγκαταλείφθηκε.

Σήμερα ο Μυστράς είναι μακράν το πιο σημαντικό Βυζαντινό μνημείο στην Ελλάδα.
Περισσότερα εδώ : http://www.kastra.eu/castlegr.php?kastro=mystras