Για το σύνεδρο – Πρόσβαση

Η πρόσβαση στην πόλη της Σπάρτης γίνεται κυρίως οδικώς. Η απόσταση της από την Αθήνα είναι 213χλμ και γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, Κορίνθου Τριπόλεως & Τριπόλεως – Σπάρτης. Ο δρόμος έως την Τρίπολη είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα και εντός του έτους αναμένεται να παραδοθεί και το τμήμα Τρίπολης Σπάρτης. Σήμερα ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, ενώ όταν παραδοθεί το τμήμα Τρίπολης Σπάρτης η μετάβαση θα γίνεται σε 2 ώρες.

Λόγω της αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με όλες τις μεγάλες πόλεις προτείνουμε για την ευκολότερη και συντομότερη μετάβασή σας στο συνέδριο να μεταβείτε στην Αθήνα αεροπορικώς και από εκεί να μεταβείτε στη Σπάρτη είτε με τα πούλμαν της διοργάνωσης είτε με λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια ανά 2 ώρες : http://www.dromologiaktel.gr/loc_dk/ktel-athina.asp. Τα πούλμαν της διοργάνωσης προγραμματίζουμε να ξεκινήσουν από την Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή το πρωί όσο και από την Θεσσαλονίκη την Πέμπτη το απόγευμα ή την Παρασκευή πρωί.

Εναλλακτικός τρόπος μετάβασης  είναι αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και από εκεί οδικώς στη Σπάρτη. Τα αεροπορικά δρομολόγια προς Καλαμάτα είναι περιορισμένα και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα για την περίοδο του συνεδρίου.

Για την μετακίνηση σας στο κέντρο της Σπάρτης δε θα χρειαστείτε όχημα μιας και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, διαμονής και εστιατόρια βρίσκονται πολύ κοντά. Για τη μετάβαση σας στο χώρο του συνεδρίου θα υπάρχει πουλμανάκι του συνεδρίου  που θα μεταφέρει τους συνέδρους από το κέντρο της πόλης προς στον συνεδριακό χώρο και πίσω, κατά τις ώρες έναρξης και λήξης των εργασιών.
Ενδεικτικά οι αποστάσεις και οι χρόνοι ταξιδιού από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας είναι :
Θεσσαλονίκη : 703χλμ, 7 ώρες
Πάτρα ( μέσω Πατρών Κορίνθου – Κορίνθου Τριπόλεως ): 258χλμ, 3,5 ώρες
Αλεξανδρούπολη : 1000χλμ, 9,5 ώρες