Πρόσβαση

Η πρόσβαση στην πόλη της Σπάρτης γίνεται κυρίως οδικώς. Η απόσταση της από την Αθήνα είναι 213 χλμ και γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, Κορίνθου Τριπόλεως & Τριπόλεως – Σπάρτης. Ο δρόμος έως την Τρίπολη είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα και εντός του έτους αναμένεται να παραδοθεί και το τμήμα Τρίπολης Σπάρτης. Σήμερα ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά ενώ όταν παραδοθεί το τμήμα Τρίπολης Σπάρτης η μετάβαση θα γίνεται σε 2 ώρες.

Μπορείτε για τη συντομότερη μετάβασή σας στο συνέδριο να φτάσετε στην Αθήνα αεροπορικώς και από εκεί να μεταβείτε στη Σπάρτη είτε με τα πούλμαν της διοργάνωσης είτε με λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια ανά 2 ώρες : http://www.dromologiaktel.gr/loc_dk/ktel-athina.asp.

Το πούλμαν της διοργάνωσης προγραμματίζουμε να ξεκινήσει από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί. Το κόστος μετάβασης στην Σπάρτη με το πούλμαν της διοργάνωσης χωρίς διαμονή είναι 25 €.

Για την διαμονή σας έχει γίνει κράτηση σε ειδική τιμή στο ξενοδοχείο Λακωνία http://www.lakoniahotel.gr/. Το συνολικό κόστος μετάβασης στην Σπάρτη και επιστροφής στην Αθήνα , καθημερινών μετακινήσεων μεταξύ ξενοδοχείου και συνεδριακού χώρου και διήμερης διαμονής με πρωινό ανά άτομο είναι: για δίκλινο 70 €, για τρίκλινο 60 € και για μονόκλινο 95 €.

Για τη μετακίνηση σας στο κέντρο της Σπάρτης δε θα χρειαστείτε όχημα μιας και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, διαμονής και τα εστιατόρια βρίσκονται πολύ κοντά.

Ενδεικτικά οι αποστάσεις και οι χρόνοι ταξιδιού από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας είναι :
Θεσσαλονίκη : 703 χλμ, 7 ώρες
Πάτρα ( μέσω Πατρών Κορίνθου – Κορίνθου Τριπόλεως ): 258 χλμ, 3,5 ώρες
Αλεξανδρούπολη : 1000 χλμ, 9,5 ώρες